GUADEC 2004 har gleden av å presentere en rekke foredrag av internasjonalt kjente navn.

GUADEC 2004 har gleden av å presentere en rekke foredrag av internasjonalt kjente navn.

Den fremste europeiske open source desktop-begivenheten vil tiltrekke seg deltakere fra hele verden.

Boston, Mass - 06.Mai. Hundrevis av programvareutviklere, næringslivs- og regjeringsledere vil samles på Sørlandet for å drøfte den raskt voksende bruken av verdens mest populære open source desktop, GNOME. Den femte årlige GNOME User and Developer Europe Conference (GUADEC), holdes på Høyskolen i Agder fra 28.-30. juni 2004 i Kristiansand, Norge.

"Jeg ser frem til å møte utviklere, bransje- og regjeringsledere i Kristiansand," sier Eva Hildrum, departementssekretær i Det norske Samferdselsdepartementet. "Konferansen kan gi viktig ansporing til innovativ anvendelse av IT og til informasjonssamfunnet for alle."

Bruken av GNOME har økt i rask takt over hele verden. Nyere eksempler er anvendelsen i regjeringene i Brasil og Spania i offentlige telesentre, i skoler og på regjeringskontorer. GNOME skrivebordsmiljø vil også bli benyttet av regjeringen i Kina på mer enn 1 million skrivebord i løpet av neste år.

GNOME Foundation, som arrangerer denne konferansen i et nytt land hvert år, vil markere den stigende aksepten av GNU/Linux Desktop verden over ved å være vert for 60 presentasjoner av det nyeste innen teknologier og gode eksempler på om hvordan man skifter over til bruken av et open source-skrivebordsmiljø.

"Jeg er nødt til å velge mine konferanser, og velge dem som er mest strategisk viktige å delta i," sier Bob Stack, Teknisk Direktør ved Commonwealth of Massachusetts. "GUADEC er en av de viktigste open source-konferanser i verden." Bob Stack vil lede en rundbordspolitisk arbeidsgruppe som går ut på "Definisjon av åpne standarder" sammen med open source-evangelist Bruce Perens og representanter fra blant annet Holland, Tyskland, Spania og de skandinaviske landene.

Andre høydepunkter på årets konferanse er:

Registreringen til GUADEC er åpen for alle på Spesiell registrering og innkvartering for studenter er mulig. Rabatt på internasjonale flygninger til Norge med SAS kan oppnås, da SAS er GUADECs offisielle flyselskap.

##
Kontakt Ingebjørg Trydal ved Høgskolen i Agder på tlf 38 14 22 73 eller
Mikael Snaprud ved Høgskolen i Agder på tlf 37 25 33 23

About GNOME · Download · Users · Developers · Foundation · Contact